NB: Denne personvernserklæringen gjelder ved bruk av https://optikerlundemo.no og ikke vår linsebutikk nettbutikk.optikerlundemo.no. Du kan lese mer om personvern ved bruk av linsebutikken på https://nettbutikk.optikerlundemo.no/personvern-butikk.

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger.

Grete Lundemo Brattset er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos oss, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som vi har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger utleveres på en sikker måte. Med mindre du anmoder om noe annet, gis informasjonen i en vanlig elektronisk form.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og våre salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger

Vi har gode rutiner for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Google Analytics

Google Analytics sporer og rapporterer trafikk på nettsiden, og samler inn IP-adresser fra brukeren. IP-adressene gir informasjon om hvordan brukeren bruker nettsiden, f.eks hvor mange besøkende siden har, hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, hvilke nettlesere som benyttes. hvilke sider de besøker og hva de klikker på.
Denne innsamlingen anonymiseres slik at besøkende på nettstedet ikke kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson.

Formålet med å bruke Google Analytics er å få kunnskap om de den besøkendes behov, slik at nettstedet kan gjøres så velfungerende som mulig.

Bestilling av synstest

Når du bestiller time til oss over telefon eller ved bruk av bestillingsskjema vil opplysningene du skriver inn bli lagt inn i våre systemer som kalles ServeIT.

Nettbutikken for solbriller, brillerens og linsevæske

For å gjennomføre et kjøp i vår nettbutikk trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din bestilling.

Solbriller du kjøper i nettbutikken er de solbrillene vi har utstilt i butikk. De vil derfor ikke bli sendt i original eske. Solbrillene vil bli sendt i tilsvarende etui med pusseklut.

Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).
Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år, med mindre du ber oss slette informasjonen vi har om deg.

Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Vi bruker Klarna som betalingsmåte i vår nettbutikk.

Retur

Retur av produkter kan gjøres i henhold til gjeldene regler om angrefrist. Detaljert informasjon om dette sendes på e-post sammen med kvittering for kjøpet. Retur dekkes av kjøper med mindre noe annet er avtalt. Varene returneres i emballasjen de ble sendt i eller i kjøpers egen emballasje.

Nyhetsbrev

Melder du deg inn i nyhetsbrevet vårt, vil vi bruke navn og e-postadresse for å sende deg nyttig informasjon og tilbud til din innnboks. Mailchimp er en plugin vi benytter for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post deles med Mailchimp, noe som er nødvendig for å få sendt e-postene. Du kan når som helst melde deg ut av vårt nyhetsbrev. Klikk nederst i e-postene vi sender eller ta kontakt med oss.

Ønsker du at vi sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger vi har lagret, så ta kontakt med oss på e-post optiker.lundemo@online.no

Optiker Lundemo AS
Repslagerveita 12
7012 Trondheim